MARSHANDA


Beri vote 5 bintang untuk thread marshanda
http://pangeran229.wordpress.com/thread/marshanda/

Label Rating : Remaja(R), Bimbingan Orang Tua (BO)

Thread ini dipersembahkan untuk fans Marshanda
buat diskusi / sharing – all about Marshanda

Foto Marshanda Berjilbab

Klik gossip marshanda | Lestarikan Budaya Bangsa, Marshanda Cinta Songket [buka thread - page 1] | marshanda : bangga akan songket [page 13] | marshanda tergila-gila songket minang [page 2] | marshanda : ambisius tak membuat hidupku nyaman [page 12] | marshanda : irit pulsa [page 3]marshanda : aku, dirimu dan dirinya [page 3] | marshanda rekaman bareng charly st 12 [page 3] | biodata marshanda | prestasi marshanda | marshanda raih bidakara award 2010 | foto marshandafoto cantik marshanda – songket minang [page 5] | foto marshanda raih bidakara award 2010 [page 6] | teen : marshanda & baim wong : saling benci ga sih? [page 15] | poster baru sinetron sejuta cinta marshanda [page 10] | daftar sinetron yang dibintangi marshanda | bidadari | keluargaku matahatiku | kisah sedih di hari minggu | kisah kasih di sekolah | adam dan hawa | manis dan sayang | putri yang terbuang | soleha | aqso dan madina | sinopsis global sinetron benci bilang cinta [page 13] | lirik lagu by radja soundtrack benci bilang cinta  | benci bilang cinta vs princess hours | heboh benci bilang cinta di malaysia [page 14] | foto baim wong pas jadi dimas di bbc [page 12]| hingga akhir waktu | sejuta cinta marshanda | film marshanda | petualangan 100 jam | kalau cinta jangan cengeng |  video marshanda | video opening benci bilang cinta [page 12] | album marshanda | tentang WE ARE M+ MARSHANDA COMMUNITY [page 4] |

Nantikan akting terbaru Marshanda bersama Rionaldo Stockhorst dalam Mega Sinetron RAHMA DAN ROHIM segera di RCTI.

Credit to / Ucapan Terimakasih kepada:

  • Segala puji bagi لله‎​ا atas limpahan karunia-Nya.
  • BLOGVOTERS™, WE ARE M+ MARSHANDA COMMUNITY (fans Marshanda) yang setia mendukung aktivitas Marshanda dan ngevote Marshanda di berbagai polling, yang setia membuka & ngevote 5 bintang untuk thread ini,
  • BLOG-COMENTZ™, yang telah meramaikan thread ini dengan memberikan komentar, kritik dan saran.
  • Twitter Andriani Marshanda : @amarshanda,
  • Twitter thread : @pangeran229
  • @om_bida
  • @EntertainmentKompasCom @SuaraPembaruan @MajalahPARAS
  • http://www.sinemart.com/
  • http://www.youtube.com/
  • dan semua pihak atas sumber tulisan, gambar dan video.
  1. fino46
    Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 08:31 | #1

    Benci Bilang Cinta
    Selasa-Jumaat, Astro Ria
    Masa: 6.30pm-7.30pm
    Ulangan pertama: 1pm-2pm
    Ulangan kedua: 11pm-12pm

  2. fino46
    Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 08:33 | #2

    HEBOH BENCI BILANG CINTA DI MALAYSIA..
    sumber: http://www.raracandyfloss.com/2010/06/sinetron-benci-bilang-cinta.html

    Siapa tengok Sinetron Benci Bilang Cinta? Haaaa. Sinetron ni baru episod 15 dekat Astro Ria (11 Jun 2010). I tak surelah tengok ke tak episod first dia sebab masa I tengok je dah terus pasal Winda yang dilakonkan oleh Marshanda tu terpaksa kahwin dengan Dimas Subekti, yang dilakonkan oleh Baim Wong. Dimas Subekti tu anak orang kaya, pemilik perniagaan/perusahaan stesen televisyen, DTV. Keluarga Winda ni pulak susah, so satu hari tu pemungut hutang datang and ambil barang-barang dalam rumah dia, haaa masa tu lah Winda kena paksa kahwin dengan Dimas. Mula-mula dia tak nak, tapi bila tengok ayah dia kena pukul dengan pemungut hutang tu, dia pun setuju T___T
    Perangai Winda tu pelik, biasalah perempuan kampung kan. Dia macam jakun, lepas tu macam suka buat kecoh. Teehee. Tapi I suka tengok dia dressup, baju semua warna warni, stokin dia pun warna warni, eiii comel.

    Dimas ni pulak sebenarnya dah ada girlfriend, Claudia yang dilakonkan oleh Kirana Larasati. Tapi masa Dimas ajak Claudia tu kahwin, Claudia tu tak nak pulak. Sebabkan Dimas ni orang terkenal and orang penting dalam keluarga Subekti tu, dia kena kahwin jugak. Haa maknanya, Dimas terpaksa kahwin dengan Winda, Winda pun kena paksa kahwin dengan Dimas T______T Masing-masing tak suka, tapi kahwin jugak. So, diaorang buat perjanjian, kahwin kontrak. Pffft.
    Kalau tengok Baim Wong ni berlakon dalam sinetron Benci Bilang Cinta ni, memang macam sakit hati. Dia selalu cakap Winda tu ‘gadis kampungan’. I rasa macam jahat gila dia. Kasihan Winda sebab selalu rasa terhina. Tapi nasib baik Winda ni jenis perempuan yang happy go lucky, so dia macam tak kisah.

    Tapi perasaan ‘tak kisah’ tu sekejap saja T______T Sekarang dia dah mula jatuh hati dengan Dimas. Dia selalu cuba nak berbaik dengan Dimas. Dia selalu macam nak peluk Dimas dari belakang sebab dia kata selalu tengok dalam movie, orang putih buat macam tu. Hihi. Comel okay sebab macam baru nak jatuh hati padahal dah kahwin. Tapi diaorang tak duduk satu bilik. Dimas bilik lain, Winda bilik lain T_____T
    Ehem ehem, tapi I suka sangat bila Dimas macam dah mula sayang Winda, bila Aditya (sepupu Dimas, anak kepada Anyelir) macam rapat dengan Winda, dia macam cemburu. Yahooooo.
    Episod semalam pulak, Winda dapat tahu, Dimas pergi Pantai Anyer, Banten untuk urusan kerja tapi ada gambar berpelukkan dengan bekas girlfriend Dimas tu, Claudia. Siap naik motor sama and Claudia peluk Dimas. Memang sedih ah, sampai Winda pergi cari Claudia and merayu jangan ganggu rumah tangga dia dengan Dimas.

    Tapi, Claudia ni jahat. JAHAT SANGAT. Dia macam nak ambil balik Dimas padahal Dimas dah cakap “Jangan ganggu aku lagi, aku dah punya isteri, aku juga tak mahu memalukan keluarga aku dengan berbuat curang sama orang lain”. Err, lebih kurang gitulah ayat dia hehehe I bukannya tahu sangat ayat Indonesia ni. Claudia ni pandai, dia macam bijak untuk lembutkan hati Dimas, dia cuba pikat balik dengan cara menangis depan Dimas. Lepas tu pulak, dia macam rancang dengan Anyelir (emak saudara kepada Dimas), sebab Anyelir tu nak harta keluarga Subekti, so dia macam gunakan Claudia untuk porak perandakan keluarga Subekti.
    Hish, kononnya macam I review lah kan sinetron ni, memang best lah. Yang penting kita semua kena tengok sampai episod akhir Benci Bilang Cinta ni, sebab kita semua mestilah harapkan Winda dengan Dimas saling mencintai kan? Siapa yang belum follow sinetron ni, jom lah kita tengok sama-sama, best tau. Jangan cakap “Dah episod 15, nanti tak faham pulak jalan cerita”. Sebab bila dah baca review I ni, confirm bila you guys start tengok hari Selasa nanti, terus faham!

  3. perky
    Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 08:40 | #3

    aq juga lom pernah nonton BBC satu episodepun.

    • fino46
      Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 08:43 | #4

      senasib kita dunk,,
      dulu padahal 1 hari seblum tayang masih nampak sctv,,
      eh, pas hari tayang sctv mati karena masalah izin,,, heu

  4. fino46
    Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 08:42 | #5

    Benci Bilang Cinta VS Princess Hours
    04 June 2010
    http://mizkadiahstory.blogspot.com/2010/06/benci-bilang-cinta-vs-princess-hours.html

    Ramai sangat yang suka drama Benci bilang cinta ni. Tapi aku tak beberapa berkenan nak tengok sangat. Kadang-kadang jer aku tengok sebab my favourite artis Baim Wong dan Marshanda yang berlakon.

    Kenapa tak berapa gemar tengok drama Benci Bilang Cinta ni? Sebab bagi aku dia copy cerita Princess Hours aku.. hehehe.. Semua jalan ceritanya sama cuma sedikit perbezaan dimana Dimas adalah anak orang kaya dan Putera Lee Shin adalah kerabat diraja.

    Bila aku tengok Benci Bilang Cinta ni, aku dah tau apa akan jadi. Tu yang aku tak suka nak tengok..

    Aku lebih suka cerita asal Drama Korea ni, Princess Hour. Suka sangat dan aku ada simpan VCD dia. Sebanyak 24 episod. Aku suka cerita ni sebab dia best dan aku suka tengok Yoon Eun-Hye berlakon dalam drama ni. Psst.. Aku dah banyak koleksi cerita pasal dia.. hehehe

    BENER GAK YA…???
    alnya prince hour pun qu gak tau gimana filmnya,,, hehe

  5. perky
    Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 08:45 | #6

    ya.,
    mngkin karena tayang di SCTV..
    aq jarang bgt liat program SCTV

    • fino46
      Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 08:50 | #7

      hehehe,,
      bisa jadi juga,,,
      kira2 ada DVD nya gak yaaa..?

  6. fino46
    Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 08:49 | #8

    seandainya lau ne Marshanda yang bawakan gimana ya…???

    Lyrics to Benci Bilang Cinta by Radja: Correct These Lyrics

    *Sudah berulang kali aku percaya
    Namun ternyata tak ada beda
    Kau anggap mudah yang menurutku ku salah
    Hingga aku menyangka
    Diri ini bagaikan tak berarti dimatamu

    Bila kau malam gelap aku bintangmu
    Ku terangi dirimu dengan cintaku
    Agar kau bisa mencintai cinta
    Dan menyayangi cinta
    Setulus kau menyayangi dirimu kekasihku
    http://www.free-lyrics.org

    ( Chorus ):
    Jangan benci bilang cinta
    Jangan marah bilang sayang
    Jangan mendustai hati
    Bila engkau memang suka
    Jangan kau merasa jauh
    Bila kau dekat denganku
    Jangan kau menganggap cinta
    Mudah datang mudah pergi

  7. ilzha
    Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 14:15 | #9

    sinet BBC seru n lucu!!!!!! seneng bgt liat winda yg polos bgt!!!!

  8. Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 22:19 | #10

    guys, jgn lupa yaaa utk dukung BaCha (baim Cha) di polling terfavorit UMI n IBCA 2010.mereka pantas jadi idola

  9. evy
    Sabtu, 26 Juni 2010 pukul 23:29 | #12

    BBC sinetronnya oke banget,bikin penasaran hub baim n cha,soalnya mereka awlnya ga ngaku.sampe cari informasi dimajalah & tabloid yg memuat mereka pasti dibeli..akhirnya mereka jadian..aq suka bngt waktu mereka jadian,mereka pasangan yg serasi..syng akhirnya putus..

  10. Minggu, 27 Juni 2010 pukul 00:07 | #13

    gw kangen sama akting cha sebagai winda yg fashionable,gokil,polos, lucuuuu bgt cha pas jadi winda

  11. perky
    Minggu, 27 Juni 2010 pukul 08:11 | #14

    sebel de..gw lom nonton BBC

Comment pages
1 12 13 14 15 16 47 9474
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 62.357 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: